Mijn drijfveer

Welkom! Ik ben Dave Geurts, wijnliefhebber, wijn-enthousiasteling & wijn-nerd.
Ongeveer 15 jaar geleden ben ik begonnen met het op structurele basis proeven van wijn. En sinds ongeveer 10 jaar beoefen ik de kunst van het determineren van geuren en smaken, alvorens mijn bevindingen toe te schrijven aan een of meerdere druivenrassen en teelt-processen. Dit alles bijna maandelijks als lid van een club wijnvrienden. Eerder als bestuurslid, daarna als voorzitter en nu als clublid.

Zonder een enkele scholing of cursus ten aanzien van wijn heb ik mezelf opgevoed tot wijn enthousiasteling. Enerzijds door veel te praten met wijnboeren, anderzijds door lekker te discussiƫren over smaken samen met familie, vrienden en leden van de wijn club.

Leunend op mijn kennis en enthousiasme selecteer ik met de grootste zorg de wijnen die ik voor de verkoop aanbied. Mijn voelsprieten draaien overuren bij het proeven van eerlijke, karaktervolle en kwalitatief hoogwaardige wijnen, geproduceerd met respect voor mens en natuur maar bovenal gelet op smaak en de houdbaarheid na het openen. Ik vind het de reinste verspilling om het resterend deel van een fles van gisteren, morgen te moeten weggooien omdat de wijn niet meer lekker is.

Wijnhuys Smederij 1830 is gevestigd in een voormalige smederij, gebouwd omstreeks 1830, waar vakmanschap de boventoon voerde. Vakmanschap en kwaliteit zoek ik ook in de wijnen die ik selecteer voor mijn webshop. 


Op de kwaliteit van mijn wijnen valt weinig af te dingen. De smaken daarentegen overtreffen iedere referentie van zijn soort en drink  je de fles vandaag niet leeg? Laat hem gerust staan voor morgen. En dat is vakmanschap.